Tass Kvam
5350 Ebbesvik
eller min tjeners e-mail:
vigdis.kvam@fil.uib.no
TASS
Det er kult å være hundJeg tror jeg skal starte med et lite billedgaleri av meg selv, slik at de som besøker siden min vet hvem jeg er (ihvertfall når det gjelder utseende). Riktignok er bildene noen år gamle og jeg har nok blitt litt gråere hist og pist, men pytt, pytt det er da jeg som figurerer på bildene også.


et bilde av Tass Her ser dere meg når jeg føler meg temmelig ovenpå; "Tass verdensmesteren" kan være en god tittel her, eller?Det høres kanskje litt blærete ut. Men så heter jeg også noe så fornemt som Tass av Ma Platchini. Tjeneren min synes ikke noe særlig om akkurat det navnet da, men jeg er nå litt mer fornem av meg enn henne, slik det nå seg hør og bør i forholdet mellom herre (meg) og tjener (henne). Jeg er også av den heller temperamentsfylte typen. Lar meg ikke pille på nesen sånn uten videre. For eksempel, så har jeg særdeles liten sans for alle disse menneskene som absolutt må klappe meg til støtt og stadighet. Vel, de fleste nøyer seg nå med å gjøre et forsøk, et lite knurr pleier ha god effekt når det gjelder å forhindre den slags overfall. Noen skjønner ikke tegningen før jeg utvider knurringen til litt småglefsing. Det gjelder å sette seg i respekt.
et annet bilde av Tass På dette bildet ser jeg (heldigvis) ikke så hoven ut. Mer forventningsfull synes jeg. Det er nok tjeneren min som har funnet en eller annen fristelse tenker jeg. Men hva denne forlokkelsen var kan jeg så absolutt ikke huske. Kjenner jeg meg selv rett, så dreide det seg nok om en eller annen godbit. Til tross for min nokså beskjedne størrelse har jeg alltid vært, hva man nok kan kalle et matvrak. I og med at jeg allerede befinner meg utendørs, kan det ikke dreie seg om at jeg vil på tur, en annen av mine favorittbeskjeftigelser. Alle de duftene som den lille hundenesen min kommer over på disse utendørsvandringene gjør livet spennende. For ikke å snakke om de gangene jeg møter noen av mine artsfrender. Nå er det riktignok ikke alle hunder jeg er like begeistret for. Det er liksom alltid noen en kommer bedre overens med enn andre.
nok et bilde av Tass Her ser jeg ut som jeg ikke helt er med på hva som skjer. Eller kanskje jeg rett og slett er skeptisk til et eller annet. Vel,vel det er nå ikke så nøye det da. Også dette er utvilsomt meg og det var nå det som var hovedpoenget her. Nå håper jeg at du i det minste føler at du "kjenner" meg litt bedre. Det pleier være greiere når en har noe billedlig å feste en historie til. For de som ønsker å se mer av meg (men fortsatt i billedformat), skal jeg finne frem noen andre bilder også. Men jeg tror nok det er best at jeg lar de befinne seg på en annen side. Det kan nemlig ta svært så lang tid å få frem en side med masse bilder på. Det ville jo vært ganske kjedelig om ingen leste historien min fordi de ikke orket å vente på at siden skulle komme til syne, eller...?Før jeg forteller videre om livet mitt, skal jeg gi dere noen linker til andre nyttige hundesider. Det er nemlig særdeles viktig at alle hundetjenere passer godt på oss firbente bjeffende vesener. Det krever nemlig litt å være tjener for en hund, så ta ikke på deg oppgaven uten at du er sikker på at du er rede til å yte hva som ytes bør!

Hva synes dere om den lille rastløse saken her? Jeg har lånt ham fra en av de mange andre hundesidene som finnes her på nettet. Har du lyst å ta en titt på den siden så er det bare å klikke Våre Favoritthunder. Nå er riktignok ikke min rase med blant disse favoritthundene her, men jeg er storsinnet nok av meg til å kunne la disse slippe til også. Det er visst bare store hunderaser som har fått sin plass her.
En annen side jeg vil anbefale dere som har anskaffet dere en slik firbent sak som meg (eller som en av mine artsfrender) kan du finne om du klikker på Hundeoppdragelse m.m.

En svært innholdsrik side finner du om du klikker "Velkommen alle hundevenner".

Der finnes faktisk litt informasjon om sånne som meg også, men jeg kunne nå tenkt meg at der hadde stått litt mer. Men klikker du Papillon, så får du nå lese litt om oss papisser også.

Du kan jo også ta en titt innom siden Om hunder for litt mer generell informasjon. Men jeg synes så definitivt at "Velkommen alle hundevenner" er den beste og mest innholdsrike av alle disse Web-sidene. Den er utvilsomt favorittsiden min her på nettet, idet minste blant de jeg har vært innom så langt.
Fortsettelse følger....


Index for min tjeners hjemmesider (som selvsagt omfatter min side også)
Tasseliten (dvs. meg som liten)